hajekcsaba

hajekcsaba

A Covid-parti. Mulat az uraság, nyögi a nép

Így kell stílusosan orcánfosni egy teljes nemzetet

2021. december 02. - hajekcsaba

Gratulálok! Így kell stílusosan orcánfosni egy teljes nemzetet. A mosolygós, fehérgalléros osztrák elit megtalálta a legjobb módját annak, hogyan lehet megalázni a covid-cellákba zárt népességet. Hogyan kell két-három pohár 200 eurós pezsgő felcuppantása után, felduzzadt hólyagból vizelve pisisugárral röhögő szmájlit rajzolni a járvány áldozatainak sírjára. Hogyan kell a kristálycsillárok fényétől elrejtett sarkokban a luxusprosti után a saját népük fenekébe élvezni és letolt gatyával röhögni a hidegben tüntető tömegen.

Ezek is ugyanolyan gőgös, arrogáns, a hatalmi helyzetből megvetően letekintő alakok, mint akiket minden más nemzet a sajátjaiként is ismer otthonról. Ugyanaz a fennhéjázó sznobizmus. Megválasztott leszaromság.

 

Eddig se gondoltam, hogy az osztrák politikai felsőkör jobb lenne az otthoni felhozatalnál. Annyi, hogy míg az anyaországban maradt magyarok ingerküszöbét ott már talán át se lépi egy ilyen esemény, addig az itt élők, az itteni közélet viszonyaihoz, viszonyaiban lassan-lassan “akklimatizálódók” már meglepődnek egy ekkora arculcsapáson.

De mi a hír? Feljelenték az osztrák politikusokat a kilépési szabályok megsértése, maszkkötelezettség és a minimális távolság betartásának elmulasztása miatt. Mert amíg az urak lezárták az országot, lakatott tetettek a vendéglátósok kezére, addig a privátparti számukra engedélyezett.

Ezen felháborodottak feljelentést tett többek között Alexander Schallenberg kancellár, Werner Kogler alkancellár, Alexander Wrabetz ORF-főigazgató és Pius Strobl ellen, mert a “Licht ins Dunkel” gála és az azt követő afterparty során vélhetően (Vélhetően? Láthatóan!) megsértették az 5. COVID-19 rendkívüli intézkedésekről szóló rendeletet. A saját rendeletüket, ami mindenki másra vonatkozik. Ezt Dominik Nepp, az FPÖ bécsi regionális pártelnöke jelentette be.

Számos kép és videó alapján egyértelmű, hogy a feljelentett személyek megsértették a kilépési szabályokat, a maszkviselési kötelezettséget és a minimális távolság betartását – áll a panaszban.

Persze a felszolgálóra azért feltuszakolták a maszkot, mert a szabály az szabály.

“Miközben a török-zöld szövetségi kormány a kancellártól és alkancellártól lefelé bezárja az osztrákokat otthonukba, és Nehammer belügyminiszter szigorúan megbünteti a Covid-rendelet minden megszegését, Schallenberg és társai az ORF felső vezetésével ünnepelnek egy külön erre a célra felállított pezsgőbárban, és vicces szelfiket is készítenek. Senki sem szimpatizál ezzel a kormányzati képmutatással. A képek és a videofelvételek tiszták. Ezért feltételezem, hogy a vádlottakat is meg fogják büntetni. Ugyanakkor követelem, hogy azonnal szüntessék meg ezt a teljesen eltúlzott zárlatot, amely hatalmas károkat okoz a gazdaságnak és a társadalomnak” – erősíti meg Nepp.

Stefan Danzinger alsó-ausztriai ügyvéd már korábban feljelentést tett a gálán jelen lévő összes politikus ellen.

-hajekcsaba-

https://www.magyarszo.at/a-covid-parti-mulat-az-urasag-nyogi-a-nep/

A bejegyzés trackback címe:

https://hajekcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9516771402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása