hajekcsaba

hajekcsaba

Macska-dzsender-jog. Kan…Nem! C-dúr

2021. december 21. - hajekcsaba

Segítsetek! Van-e jogom a házikedvencként tartott (…tudom, egy felsőbbrendűségi izében szenvedő állatkínzó vagyok…) cicánk tévesen bejegyzett ivari állapotát (…nem, nincs neme, olyan nincs) a helyes változatra módosíttatni? Csak papíron! Hozzá se nyúlunk a micsodájához, azt már valaki bő 15 éve megtette.
De az állatorvos (…nincs neme, csak kereszt le, nyíl fel, és egy Dr. a neve elején. Pedig olyan szívesen mondanám, hogy a doktornő, de megpróbálok dzsender-kompatibilisen viselkedni) véletlenül tévesen jegyezte be macskám azon állapotát, ami alapján cicáink eldöntik, hogy ki legyen elöl félredobott farokkal, és ki legyen hátul az előremeredővel.

Nos, az enyémnek az a fajta szerszáma van, amelyről még a kötelező dzsender-kurzus előtt tudtam, hogy melyik végén szeretnék lenni. Ki se merem mondani. Nem tudom milye van. Pontosabban, hogy most miként nevezik.
Már azt se, hogy hivatalosan nekem micsoda csodám van.

Ő valamikor egy kan…jajj, dehogyis…A-dúr, C-dúr valami izé volt aminek dúr a vége, és az új kulturális szabályok szerint nincs eleje, mert az szexista barbárság. A Felis silvestris catus, vagyis egyszerű paraszt házimacska, és abból az izé, amelyik a tüzelő másik izét megizéli.

Bűnöző leszek. Bejelentem. Ha megteszem, tudom, hogy azzá válok. Nem tehetek róla, de a dzsenderjogi alapon erősen alulművelt vagyok. Én mindent megpróbálok e téren, és úgy érzem, hogy a hozzáállásom is tartalmazza az elérhető maximális rugalmasságot, de ezek a fránya szabályok napról-napra újabb és újabb irányból képesek rést ütni a lelkiismeretem falán.
Van-e jogom nekem, mint gondviselő üzembentartónak a macskám személyes adatait annak beleegyezée nélkül megváltoztatni? Van-e jogom egyáltalán eldönteni, hogy a születésekor még meglévő, de azóta kissé hiányos szerszámkészletének nélkülözése befolyásolja-e a saját magáról alkotott önképet. Mi sokáig lánynak neveltük. Tévesen.

Nem, nem abban tévedtünk, hogy milyen szerepre szánta őt Darwin Úr, csak abban, hogy cicalányként tekintettünk rá.
Így születnek a pszihopaták. Ki se merjük engedni az utcára.

JK Rowling, a Harry Potter-sorozat írója most hétvégén egy olyan cikkre reagált Twitteren, amiben szerepelt az “emberek, akik menstruálnak”-kifejezés, Rowling pedig értetlenségét fejezte ki, hogy vajon kikre vonatkozhat ez a szóösszetétel. Az író viccelődött is azon, hogy miért nem nevezik ezeket az embereket egyszerűen nőknek (“Biztos van ezekre az emberekre is egy név. Valaki segítsen már. Wumben? Wimpund? Woomud?”) AAA: Woman!

A biztonság kedvéért beállítottam a helyesírás ellenőrző appomat arra, hogy a káromkodásszűrő azonnal dobja ki a fiú-lány, nő-férfi szavakat.

-hajekcsaba –

A bejegyzés trackback címe:

https://hajekcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8816790130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása