hajekcsaba

hajekcsaba

Háborús extraprofit. Te fizeted!

2022. augusztus 04. - hajekcsaba

Ami a híradásokban a főhelyet kapja: Európa kancellárjai, miniszterelnökei, mindenféle nyakkendős halljakendjei egymást túllicitálva nyüszítenek, és könnycsorgatva sajnálják a népüket az energiaárak emelkedése miatt. Ami a híradásokból kimarad: Mindeközben az ásványolaj-társaságok hatalmas többletnyereséget termelnek.

 

Persze bűnösnek kiáltják a háborút, egyidejűleg ezzel a békebeli pazarló jólétet, a konkurens istent (…mindenki az ízlése szerint), egyik a libsiket, másik a nácikat (…mindenki az ízlése szerint), balról a kapitalizmust, jobbról a kommunistákat, az elmúlt nyóc évet, vagy az elmúlt 50 évet (…országonként változó), …de az izzadságszagú Mea Culpázás közben egyről nem feledkeznek meg, arról, hogy „Ki fizeti a révészt?“ Vagyis őket.

De ebben a félrenézésben legalább egyetértenek. Sajnálatos, hogy a nagy európai béke és egyetértés ismét a sarcolásban ölt testet.

Ausztria: “A Szövetségi Versenyhivatal egyik közzétett ágazati tanulmánya a benzinről és a gázolajról feltárja azt, amit a fogyasztók hetek óta fájdalmasan éreznek a pénztárcájukban a benzinkutaknál. Az ásványolajipari vállalatok hatalmas többletnyereséget termelnek” – magyarázza Renate Anderl, az AK elnöke. A vizsgálat február végi kezdete óta az árrés megháromszorozódott – a benzin esetében literenként 20 centtel, a gázolaj esetében pedig körülbelül 14 centtel -, és nem magyarázható többletköltségekkel. Ez megfelel az AK-vizsgálatok eredményeinek is.“

A többletnyereség az a nyereség, amelyet a vállalatok az energiaárak megugrása előtti évekhez képest elértek. Lefordítom magyarra: ez a sarc.

Tovább

Az FPÖ megmutatta az igazi arcát, és vele sok magyar is

Számomra egyértelműen jó hír, hogy ez a párt (FPÖ), ez a szélsőjobboldali-populista, idegengyűlölő párt, amely a saját szavazóbázisának növelése érdekében most éppen a pandémiát használja fel a kampányának mocskos hátterére, magát lavírozza oda, ahova elődei, a nácik is valók.
A történelem pöcegödrébe.

“Valami pozitívum is kijött az egész pandémia-politizálásból: Végre mindenki számára láthatóvá vált az, mi is valójában az FPÖ: egy szélsőjobboldali populista csoportosulás, amely a közeljövőben nem fog újra bekerülni egy szövetségi kormányba se.”

Be kell vallanom, hogy félelmeim voltak velük kapcsolatban, hiszen még a valamikori hazám (szülőországom,…most hazátlan vagyok magyar útlevéllel) klasszikus, és tömegszerű tagjai is, azok, akik ostobaságukkal azzá tették Magyarországot, ami most, kivonultak csápolni a helyi náciknak.

Tovább

Harácsonykor megölték a Mikulást

Méghogy a pénznek nincs szaga? Dehogynem. Messziről bűzlik a rénszarvas-ürüléktől. A Télapó meg bűzlik a pénztől. Megölték a krampuszok ezt a jólelkű öregembert, és bedobtak helyette egy bekokainozott porszívóügynököt (…vagy az a szerencsétlen kaporszakállú nem tudta tovább fizetni a rénszarvas-szán törlesztőrészleteit, és eladta magát valami bank reklámarcának).
Kis Karácsony, nagy Harácsony. Maradt még pénz a bankszámlákon?
(Karácsonyfa? A maradi hülyék ethosza.
Az aranyozott bevásárlókocsi az új Szimbólum. A nejlonszatyrok halmával letakart Jézus.)


Tovább

Macska-dzsender-jog. Kan…Nem! C-dúr

Segítsetek! Van-e jogom a házikedvencként tartott (…tudom, egy felsőbbrendűségi izében szenvedő állatkínzó vagyok…) cicánk tévesen bejegyzett ivari állapotát (…nem, nincs neme, olyan nincs) a helyes változatra módosíttatni? Csak papíron! Hozzá se nyúlunk a micsodájához, azt már valaki bő 15 éve megtette.
De az állatorvos (…nincs neme, csak kereszt le, nyíl fel, és egy Dr. a neve elején. Pedig olyan szívesen mondanám, hogy a doktornő, de megpróbálok dzsender-kompatibilisen viselkedni) véletlenül tévesen jegyezte be macskám azon állapotát, ami alapján cicáink eldöntik, hogy ki legyen elöl félredobott farokkal, és ki legyen hátul az előremeredővel.

Tovább

FPÖ. Az öntökönrúgás minősített esete (képmutatás v.2.0)

Az austro-náci FPÖ bemutatta az év végi politikai képmutatás iskolapéldáját. Merthogy jó dolog ugyan a lázadósdi, a szabadságharcosdi (ugye magyarok?) sokat segít a pártnak is, de ha közben az FPÖ kötődésű vállalkozók nem tudnak rendesen pénzt keresni, az már az öntökönrúgás minősített esete. Na erre már lépni kellett. Gyorsan beöltöztettek maguknak egy jótevő FPÖ-Mikulást. Még szerencse, hogy a jelmezek között találtak ilyen göncöt is, nehéz lehetett a sok SS-egyenruha közül kitúrni.

Tovább

Zombitámadás

Az eredeti felállás az volt, hogy JOGUK LEGYEN NEM oltatni magukat. Most már a zombik AZT A JOGOT TÁMADJÁK, hogy más, saját akarata szerint oltathassa magát. Kórházat támadtak meg, és már több helyen is agresszíven zaklatták az oltószemélyzet az oltásellenes banditák Ausztriában. Néhány orvos visszautasítaná az oltási szolgáltatást, ha nem kap védelmet a megszaporodott agresszív zaklatással, attrocitásokkal szemben. Ausztriában a szélsőjobboldali-populista FPÖ kiengedte a szellemet a palackból, és fellázította a lumpen-csőcseléket. Az FPÖ vezetők beoltatták magukat, majd kiálltak és fröcsögve uszították a népet az oltások ellen. Most pedig a vezérük - ez a zs-kategóriás Goebbels imitátor Herbert Kickl - megvonja a vállát, és örömmel kijelenti, hogy nem kell többet reklámozniuk a demonstrációkat.Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, álló emberek és szabadtéri

Nyalogassunk Covidost! Jégkrém helyett Covid-Krém.

Megindult a Közösségi Nyálcsere Program. A járványtagadó közösség új formát talált ki az összetartozás kifejezésére. A majmok bolhászkodnak, jópár emlős szeretetteljesen mosdatja a másikat, a vizilovak farkuk gyors csóválásával egy kis friss ganéval spriccelik be a csorda többi tagját. Ez a közösség covidos nyálat, köpetet nyalogat. Jelenleg nem teljesen tisztázott, hogy szűz lány nyála vagy taknya hatásosabb-e, mint egy kivénhedt matrónáé, de a kutatások nem állnak le.


Tovább

Éljenek a jó hullák…! Hallehulla!

Hulla pedig legyen ám…! De nem akármilyen. Nem kell, hogy szép legyen, se fiatal, de legyen szófogadó hulla. Olyan, aki tudja és érti halálának üzenetét. Árulókból van elég, legalább a hullák mondjanak igazat!

Belehalt az oltásba. Ennyi. Nem kell variálni. Ezen már hetekig csámcsoghatnak a frissen biológussá képzett prédikátoraink (“…postás, a rendőr, a villanyszerelő, a szomszéd, a gázos és a díjbeszedő, a handlé, a szódás és a képkereskedő, a házmester, a fia és a kéményseprő…”)

Tovább

Na, de mi legyen a lébecoló magyarokkal?

Mi magyarok (elnézést: Magyarok) kevés dologban értünk együtt bárki mással ki nem ugyanabból az ős-turuli seggből pottyant alá, na de az utáljunk mindenki mást…ebben bárkivel. Feltéve, ha hajlandó azt utálni, akit mi kijelölünk neki. Ja, és ha hajlandó azonosulni a hitvallásunkkal Jézus árpádi génjeiről, de ez nehéz, mert az elmegyógyintézetek népe inkább saját jézusi eredetében hisz.
Nem akarok senkit hátba verni a zord valóság kalapácsával…vagyis de.

Tovább

A Covid-parti. Mulat az uraság, nyögi a nép

Így kell stílusosan orcánfosni egy teljes nemzetet

Gratulálok! Így kell stílusosan orcánfosni egy teljes nemzetet. A mosolygós, fehérgalléros osztrák elit megtalálta a legjobb módját annak, hogyan lehet megalázni a covid-cellákba zárt népességet. Hogyan kell két-három pohár 200 eurós pezsgő felcuppantása után, felduzzadt hólyagból vizelve pisisugárral röhögő szmájlit rajzolni a járvány áldozatainak sírjára. Hogyan kell a kristálycsillárok fényétől elrejtett sarkokban a luxusprosti után a saját népük fenekébe élvezni és letolt gatyával röhögni a hidegben tüntető tömegen.

Ezek is ugyanolyan gőgös, arrogáns, a hatalmi helyzetből megvetően letekintő alakok, mint akiket minden más nemzet a sajátjaiként is ismer otthonról. Ugyanaz a fennhéjázó sznobizmus. Megválasztott leszaromság.

Tovább
süti beállítások módosítása